Alt om håndværkerfradrag 2021
Sponsoreret artikel

Regnskab: Sådan bliver du kampklar, når ordrene tikker ind

RegnskabFakturaAutomatisk

Danskernes byggeiver lever for fuld skrue, og som håndværker skal tungen ofte holdes lige i munden for at følge med. Ved at bogføre og sende fakturaer og tilbud på farten gør du det nemmere for dig selv – og du kan gøre det med få klik.

Udskiftning af terrasse, pudsning af vinduer eller isolering af hulmur – uanset hvilke opgaver, du skal ud på, er det vigtigt at have styr på tidsstyring, købsbilag – og på de tilbud og fakturaer, der er forbundet med dit arbejde. Ved at vælge et online regnskabssystem får du lettere styr på den daglige forretning uden at bruge oceaner af tid eller være en haj til regnskab.

Hjælp for eksempel dig selv gennem:

  • Tilbud og fakturaer fra mobilen
  • Digital bogføringsassistent til købsbilag
  • Nem tids- og projektstyring
  • Kørsel integreret til dit regnskab
  • Automatisk indhentning af kundeanmeldelser

Send tilbuddet i kundens forhave
Har du været ude at vurdere en opgave, og har kunden takket ja til et tilbud, er det bare med at smede, mens jernet er varmt, og få tilbuddet afsted.

Og heldigvis behøver du ikke tænde computeren kl. sent om aftenen for at komme ud over rampen: Med et online regnskabsprogram ved hånden kan du nemt og hurtigt oprette tilbud og fakturere via din smartphone i bilen, eller mens du stadigvæk står ude hos kunden.

Er du smart, sørger du oveni hatten for at vælge et regnskabsprogram, hvor du kan knytte kortbetaling eller måske ligefrem MobilePay på din faktura, så kunderne bare skal klikke på logoet og swipe for at overføre pengene til dig uden bøvl.

Bogfør brædderne i byggemarkedet
Og apropos at få klaret tingene løbende, kan vi jo passende opfordre til at få bogført og uploadet bilag løbende. Der findes flere løsninger, hvor du med telefonen kan tage billeder af dine kvitteringer, som så automatisk bliver uploadet til regnskabet.

Så er det slut med at gemme de fysiske kvitteringer i lommen eller forruden og forglemmelser i forbindelse med køb, der skete for en, to, tre eller 14 dage siden. Det er altså endnu et fif til at følge med i en hektisk hverdag med lange arbejdsdage.

Har du ikke styr på, hvordan du bogfører dine udgifter, eller hvilket moms- og skattefradrag, der er på dine bilag, så frygt ej. Prøv for eksempel en indbygget bogføringsassistent som den, du finder i regnskabsprogrammet Dinero. Den digitale assistent hjælper med at placere udgifterne på de rigtige konti, så du også får de rette fradrag – og så gør programmet det i øvrigt let at indberette moms, fordi moms for mange af os er utroligt besværligt.

Kobl timer, projekter og kørebog direkte op på dit regnskab
Et tredje fif går på at koble et system til time-sagsstyring op på dit regnskab. På den måde får du styr på kalenderen og kan planlægge din eller eventuelle medarbejderes arbejdstid og holde styr på materialeforbrug og kørsel.

Flere regnskabsprogrammer tilbyder integrationer og partnerskaber, som netop gør håndværkeres hverdag langt lettere – uanset om vi taler tidsregistrering, kørebog, lønsystem eller noget fjerde.

Få anmeldelser – helt automatisk
Gode referencer er guld værd – og imens du overvejer dine regnskabsmuligheder, så tænk også over at vælge et program, hvor du automatisk kan indhente anmeldelser fra dine kunder.

I Dinero regnskabsprogram kan du tilkoble Anmeld Håndværker, som sender dine kunder et link til at anmelde dit arbejde, når jobbet er klaret. Så får du både penge i kassen og god omtale overfor nye potentielle kunder.

Nå, men pointen med indlægget her må være:
Uanset hvilken løsning du bruger i dag, gør du dig selv en tjeneste ved at holde hånd i hanke med regnskabsopgaverne løbende – og se dig om efter et system, der støtter dig i netop det. Vil du prøve nogle af ovenstående funktioner, så husk, at du kan prøve Dinero Pro gratis i 30 dage – og at du altid har adgang til Dineros gratisversion. Hør også, hvad håndværker og Dinero-bruger, Rene, fortæller om Dinero – lige her.

Indberet håndværkerfradrag til SKAT

Fordobles i 2021

NYTHåndværkerfradraget fordobles i 2021.

Indberet håndværkerfradrag til SKAT

Indberetning til SKAT

ÅrligtDu skal indberette årligt. Husk at gemme modtagne fakturaer.

Renovering med et grønt perspektiv er fradragsberettiget

Se alle fradrag

HåndværkerServiceDet er mulig at få fradrag for en lang række håndværksydelser og serviceydelser i 2020 og frem. Se den fulde liste her.

Energirenovering med håndværkerfradrag

Energirenovering

IsoleringVinduerVarmeEnergirenovering er noget af det meste søgte om håndværkerfradraget.