Alt om håndværkerfradrag 2021

Fradrag for varmepumper

varmepumperLavere varmeregningluft-til-luftAircondition

Det er muligt at opnå fradrag for installation af varmepumper gennem håndværkerfradraget. Fradraget gælder luft-til-luft varmepumper med og uden kølefunktion.

Luft-til-luft varmepumpen konverterer varmen i luften udendørs til varme som via enheden blæser varmen ind i din bolig.

Generelt er luft til luft varmepumper lette af installere og er tilmed økonomiske i drift. Indeklimaet bliver også forbedret i din bolig, da luften udefra er med til at fornye luften inde i boligen. Får du ikke luftet ud så tit er varmepumpen med til at sikre den nødvendige udskiftning af luften.

Fordele ved varmepumperLavere varmeregning

Lavt elforbrug

Godt indeklima

Aircondition til de varme dage

Grøn opvarmning af din bolig

Du kan få håndværkerfradrag

Tjek om du også kan spare penge på ny varmepumpe. Indhent tilbud fra flere forhandlere - så er du sikker på at du får den bedste aftale!
Udfyld formularen her og modtag tilbud - helt gratis og uforpligtende.

Fra el-varme til varmepumpe - stor besparelse

Hvis din bolig er opvarmet med el vil det i stort set alle tilfælde være en fordel at skifte til en varmepumpe, da besparelsen på elregningen vil være stor, selvom varmepumpe-anlægget også benytter strøm. Som hovedregel vil en varmepumpe kunne tjene sig selv hjem igen på 5-8 år. I visse tilfælde vil den kunne tjene sig hjem på kortere tid.

Tjek om du også kan spare penge på ny varmepumpe. Indhent tilbud fra flere forhandlere - så er du sikker på at du får den bedste aftale!
Udfyld formularen her og modtag tilbud - helt gratis og uforpligtende.

0 spørgsmål og svar om varmepumper

Herunder er oplistet de mest relevante spørgsmål og svar angående varmepumpe til din bolig. Flere af spørgsmålene kan dog også være af mere generel kartakter omkring håndværkerfradraget. Spørgsmålene er stillet af de besøgende på haandværkerfradrag.dk og vi har forsøgt at give et så kvalificeret svar som muligt, ud fra de få regler og den lovgivning der er til stedet på området. Hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker et bindende svar, anbefaler vi, at du kontakter SKAT.


Andre har også søgt efter følgende emner:

Moms988 ejerlejlighed978 reparation af udv. trappe962 betaling961 hvor meget953 loft943 naturgasfyr920 leje898 fordeling af fradrag897 2013883 au pair854 ejerforening853 ejerlejlighed lejet ud818 Indberet håndværkerfradrag480 tagrenovering418 træfældning293 Køkken249 arkitekt213 pillefyr204 Hvornår195 Andelsboliger172


Udfasning af håndværkerfradraget

Udfases delvist pr. 1. april 2022

NYTHåndværkerfradraget udfases, men fradrag for serviceydelser fortsættes.

Indberet håndværkerfradrag til SKAT

Indberetning til SKAT

ÅrligtDu skal indberette årligt. Husk at gemme modtagne fakturaer.

Renovering med et grønt perspektiv er fradragsberettiget

Se alle fradrag

HåndværkerServiceDet er mulig at få fradrag for en lang række håndværksydelser og serviceydelser i 2020 og frem. Se den fulde liste her.

Energirenovering med håndværkerfradrag

Energirenovering

IsoleringVinduerVarmeEnergirenovering er noget af det meste søgte om håndværkerfradraget.