Alt om håndværkerfradrag 2024

Fradrag for tilslutning til bredbånd (hurtigt internet)

bredbåndinternetfradrag

Overvejer du at få installeret bredbånd i din bolig, er der godt nyt. Du kan få fradrag for tilslutning til bredbånd. Installationen kan ofte være en omkostelig affære og derfor kan der spares mange penge ved at få det udført med fradrag.

Hvad kan jeg få fradrag for når jeg tilslutter bredbånd til min bolig?
Du kan få fradrag for arbejdslønnen i forbindelse med etablering af bredbånd i din bolig. Det er arbejdet med at nedgrave og indskyde kabler på egen grund, som er den primære udgift. Derudover skal der ofte opsættes modtageudstyr til mobil eller fast trådløst bredbånd (internet) ved boligen. Det er her arbejdslønnen for opsætning af udstyr på boligens ydre rammer som er dækket af håndværkerfradraget.

BEMÆRK: Du kan ikke få fradrag, hvis der er givet tilskud fra fx Energistyrelsens bredbåndspulje.

Hvorfor fradrag for tilslutning til bredbåndsinternet?

I dag er det langt fra alle der har hurtigt internet i deres bolig. Nogen steder må man leve med en langsom forbindelse, eller måske slet ingen forbindelse, da der ikke er ført kabler til de hurtige internetforbindelser. Du har måske forsøgt dig med en trådløs router med simkort, men forbindelsen har været for dårlig, fordi dækningen i dit område ikke er god nok.

For at udnytte internettet fuldt ud i dag skal man have en relativ god internetforbindelse og meget få mennesker vil være tilfredse, hvis det ikke er muligt at streame musik og film på Smartphones, Smart TV og computere i hjemme. Derfor er denne fradragsordning en god løsning som kan hjælpe med at få hævet niveauet for internetforbindelserne i de danske hjem.

Hvad er bredbånd

Bredbånd er et svært ord at definere. Det er en del historik omkring ordet, men en fællesbetegnelse som kan bruges om bredbånd er 'hurtigt internet'. Bredbånd gør det mere anvendeligt og hurtigere, at bruge internettet, hvilket er til stor fordel for alle.

Udfasning af håndværkerfradraget

Udfases delvist pr. 1. april 2022

NYTHåndværkerfradraget udfases, men fradrag for serviceydelser fortsættes.

Indberet håndværkerfradrag til SKAT

Indberetning til SKAT

ÅrligtDu skal indberette årligt. Husk at gemme modtagne fakturaer.

Renovering med et grønt perspektiv er fradragsberettiget

Se alle fradrag

HåndværkerServiceDet er mulig at få fradrag for en lang række håndværksydelser og serviceydelser i 2020 og frem. Se den fulde liste her.

Energirenovering med håndværkerfradrag

Energirenovering

IsoleringVinduerVarmeEnergirenovering er noget af det meste søgte om håndværkerfradraget.