Alt om håndværkerfradrag 2023

Isolering af gulve med fradrag

Isoleringgulve

Da fodkulde er noget, der kan få folk til at skrue op for varmen i huset, er det en god idé at isolere gulvet i din bolig. Især i familier med børn i kravlealderen kan kolde gulve være et problem. Foruden kulden kan trinlyde også være forårsaget af manglende isolering.

Er dit hus fra 1960’erne kan der især være risiko for uisolerede gulve og uisolerede rør under gulvet. Utætheder og kondens på disse rør kan danne grobund for skimmelsvamp, som ikke kan ses, før det rammer gulvbelægningen. Hvis dit hus er mere end 10 år gammelt eller hvis det ikke før er blevet efterisoleret er der normalt behov for efterisolering.

Det kan være en god idé at efterisolere gulvet hvis:

  • Isoleringslaget er mindre end 100 mm
  • Huset er bygget før 1985
  • Gulvet er ikke tidligere er blevet efterisoleret
  • Huset skal renoveres eller du vil etablere gulvvarme
  • Du oplever kolde gulve og trækgener gennem gulvet

Fradraget omfatter ikke genetablering af konstruktionen. Der er altså ikke fradragsret, når du lægger nyt gulv, selvom det sker i forbindelse med efterisolering.

Bestil 3 tilbud - Gratis!

I ovenstående tilfælde trænger dit gulv normalt til at blive efterisoleret. Er dit gulv isoleret med et lag på 300 mm er det tilstrækkeligt isoleret og du behøver ikke at efterisolere. Er du i tvivl om, hvor meget isolering, der ligger under gulvet, kan du normalt se det på tegninger af huset. Du kan også vælge at fjerne et gulvbræt.

Der skelnes mellem huse med og uden kælder, når gulvene skal isoleres, da der er stor forskel på fremgangsmåden.  

Isolering af gulv i hus UDEN kælder

Der er tre muligheder for at isolere gulvet i en bolig uden kælder:

  • Du kan isolere under stuegulvet
  • Du kan etablere nyt isoleret terrændæk
  • Du kan isolere husets sokkel og fundament udefra

Isolering af gulv i hus MED kælder

Der er to muligheder for at isolere gulvet i en bolig med kælder:

  • Du kan isolere gulvet over en uopvarmet kælder
  • Du kan isolere kælderen

Hvad kan betale sig?

Hvilken metode, der bedst kan betale sig i netop dit hus, afhænger først og fremmest af, om din bolig har kælder eller ej. Har huset ikke kælder afhænger metoderne af om det skal være hurtigt og energibesparende, om huset har vand- og fugtskader eller om man er i forvejen er i gang med at isolere ydervægge.
Når man isolere fundamentet udefra slipper man også for at rode indenfor, når gulvet skal rykkes op. Har du kælder under dit hus er det et spørgsmål om, hvorvidt du vil benytte din kælder eller ikke. Lægger du isolering over en ubenyttet kælder kan der opstå fugtproblemer, og den er derfor ikke længere egnet til opbevaring af organisk materiale. Vil du fortsat bruge din kælder, kan den isoleres både indefra og udefra.

Inden du går i gang med at isolere bør du:

Fradrag og gratis hustjek
Efterisolering af gulv og kælder, uanset valget af udførelsesmetode, er ikke et arbejde du bør kaste dig ud i selv, medmindre du har håndværksmæssig erfaring. Heldigvis kan du få fradrag på din håndværkerregning, hvilket du med fordel kan udnytte, når du skal efterisolere dine gulve. Inden du starter, kan det være en god idé at få professionel hjælp til en vurdering af dit hus og hvad, der bedst der betale sig.

Bestil 3 tilbud - Gratis!


0 spørgsmål og svar om gulve og isolering

Herunder er oplistet de mest relevante spørgsmål og svar angående isolering af din bolig. Flere af spørgsmålene kan dog også være af mere generel kartakter omkring håndværkerfradraget. Spørgsmålene er stillet af de besøgende på haandværkerfradrag.dk og vi har forsøgt at give et så kvalificeret svar som muligt, ud fra de få regler og den lovgivning der er til stedet på området. Hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker et bindende svar, anbefaler vi, at du kontakter SKAT.


Andre har også søgt efter følgende emner:

udskiftning af tagrender897 el895 tilbygning894 solceller888 hegn880 maling udvendig876 fordeling af fradrag873 skorsten863 lejer856 elektriker847 hvor meget843 Garage836 badeværelse835 loft835 maler834 isolering833 kolonihave832 malerarbejde831 vand831 fjernvarme818 jordvarme805 andelsbolig798 vinduer797 bryggers794 forsikring785 gulv761 nybyggeri742 carport735 indberetning734

Bestil 3 tilbud - Gratis!


Udfasning af håndværkerfradraget

Udfases delvist pr. 1. april 2022

NYTHåndværkerfradraget udfases, men fradrag for serviceydelser fortsættes.

Indberet håndværkerfradrag til SKAT

Indberetning til SKAT

ÅrligtDu skal indberette årligt. Husk at gemme modtagne fakturaer.

Renovering med et grønt perspektiv er fradragsberettiget

Se alle fradrag

HåndværkerServiceDet er mulig at få fradrag for en lang række håndværksydelser og serviceydelser i 2020 og frem. Se den fulde liste her.

Energirenovering med håndværkerfradrag

Energirenovering

IsoleringVinduerVarmeEnergirenovering er noget af det meste søgte om håndværkerfradraget.