Alt om håndværkerfradrag 2024

Håndværkerfradrag på sommerhuse - få styr på reglerne

håndværkerfradragSommerhusfradrag

Sommerhuse og fritidsboliger er pr. 22. april 2013 blevet en del af håndværkerfradraget.
Vi vil her prøve at opridse reglerne for hvornår og hvem der kan få fradrag når der er tale om sommerhuse eller fritidsboliger.

Der gælder særlige regler på området, så vi anbefaler at du læser artiklen grundigt og ydermere læser kildeteksterne fra myndighederne, før du påbegynder arbejde på sommerhuse eller fritidsboliger.

Er det kun sommerhuse man kan få fradrag for?

Alle fritidsboliger hvor du som ejer betaler ejendomsværdiskat bliver omfattet af håndværkerfradraget. Det gælder for flere forskellige boligtyper, så som sommerhuse, fritidsboliger, ferielejligheder – også i udlandet. Fleksboliger (helårsboliger), hvor ejeren har lov til at anvende boligen som firtidsbolig er også omfattet af håndværkerfradraget.

Bestil 3 tilbud - Gratis!

Der er dog undtagelser – se listen herunder:

  • Fritidsboliger, der udelukkende udlejes erhvervsmæssigt
  • Udenlandske fritidsboliger, der er fritaget for ejendomsværdiskat i henhold til en dobbeltbeskatningsoverenskomst eller særskilt dansk lovgivning mv.
  • Fritidsboliger under opførelse/nedrivning
  • Fritidsboliger, der er ubeboelige
  • De fleste kolonihavehuse

For uddybninger beder vi dig læse mere på www.skm.dk

Kan jeg benytte mig af fradraget?

Der er kun dem der ejer sommerhuset eller fritidsboligen, som vil være i stand til at benytte fradraget.

Hvis du eksempelvis lejer et fritidshus i længere tid, vil du altså ikke kunne få fradrag.

Personer der ejer udenlandske fritidsboliger, som samtidig er fuldt skattepligtige i Danmark eller er såkaldte grænsegængere, kan også opnå håndværkerfradraget.
Hvis det kun er den ene ægtefælle står som ejer af sommer- eller fritidshuset kan begge benytte fradraget, men kun hvis de er ægtefæller. Dog skal man være gift på tidspunktet hvor arbejdet udføres.

Kom godt igang med forberedelserne

Få 3 uforpligtende tilbud
På linket herunder kan du nemt og hurigt beskrive din bygge eller renoveringsopgave og du vil modtage 3 tilbud fra seriøse leverandører inden for 3 dage.
Bestil 3 tilbud her.

Sænk energiforbruget i boligen med op til 70 % med en varmepumpe
Spar op til 70 % på energiforbruget med en varmepumpe afhængig af varmepumpe type, opvarmningskilde, hustype og din elpris.
Sammenlign tilbud og find bedste/billigste løsning - gratis og uforpligtende!
Indhent gratis tilbud her.

Kan flere ejere, der deler et sommerhus, hver især få et fuldt fradrag?

Er der flere personer der ejer det samme sommerhus, kan alle de ejere, der betaler ejendomsværdiskat, få håndværkerfradrag til arbejde der udføres på/i sommerhuset. Det betyder, at hvis 4 personer i fællesskab ejer et sommerhus, og alle betaler ejendomsværdiskat, så kan de tilsammen få fradrag for 4 x 50.000 kr. (2021), altså 200.000 kr. Hvis ejerne er gift, kan ægtefæller også få håndværkerfradrag for det arbejde der er udført på/i sommerhuset.

Det er vigtig at pointere at man kun har ét årligt fradrag. Du skal derfor selv vælge om du vil benytte fradraget på dit sommerhus eller helårsbolig - du vil ikke kunne få fradrag for begge huse i samme år.

Er det de samme opgaver man kan få løst som ved helårsboliger?

Som udgangspunkt er der ikke forskel på om du renoverer en helårsbolig eller en fritidsbolig. I forhold til serviceydelser, vil det dog ikke være muligt at benytte disse hvis huset udlejes. Derved går du glip af muligheden for at få rengjort dit sommerhus eller fritidsbolig og få fradrag for det, hvis det lejes ud.

Bestil 3 tilbud - Gratis!

Hvordan får jeg fradraget udbetalt?

Vi har skrevet en artikel som opridser de 6 punkter du skal overholde for at kunne benytte håndværkerfradraget. Du kan læse hele artiklen her.

Mere om håndværkerfradraget:

» Se hvad du kan få fradrag for
» Se hvad du IKKE kan få fradrag for
» Det skal du huske når du skal benytte fradraget
» Spørgsmål og svar om håndværkerfradraget

genoplivning af håndværkerfradraget 2025

Håndværkerfradraget genoplives i 2025

NYT Regeringen vil genindføre håndværkerfradraget i 2025 med fokus på grønne investeringer og vil afsætte 300 mio. kr. årligt.

Indberet håndværkerfradrag til SKAT

Indberetning til SKAT

ÅrligtDu skal indberette årligt. Husk at gemme modtagne fakturaer.