Alt om håndværkerfradrag 2023

Håndværkerfradrag i 2016, 2017 og frem - ordningen er genindført

håndværkerfradragarbejdslønhåndværkereService

Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har indgået en aftale med SF og Alternativet om at genindføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft.

Mange håndværkere og husejere kan ånde lettet op, da Venstre sammen med flere andre partier har besluttet at genindføre boligjob-ordningen, der trådte i kraft første gang i 1. juni 2011. Håndværkerfradraget har været afskaffet fra udgangen af 2014 og det har derfor ikke været muligt at benytte fradraget i 2015. Det har den nye regering nu lavet om på og har landet en aftale som genindfører håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft, så det gælder i HELE 2015 og frem.

Da håndværkerfradraget er indført i samarbejde med blandt andet SF og Alternativet, vil det fradraget i 2016 og 2017 få et andet regelsæt og være mere grønt. Fradraget vil også blive hævet fra 15.000 kr. til 18.700 kr. (2020) og videre til 50.000 kr. i 2021 Læs mere om fradraget i 2016 og frem her.

Start her med at læse de 6 trin, du skal have styr på
når du skal benytte fradraget.

Du kan benytte al den information der er her på haandvaerkerfradrag.dk, til at blive klogere på hvilke muligheder du har for at få lavet servicearbejde og renovering på din helårsbolig, fritidshus og sommerhus. Reglerne som er beskrevet på siden gælder for 2016 og frem. Læs mere om fradraget i 2016 og frem her.

Mere om håndværkerfradraget 2023

» Se hvad du kan få fradrag for
» Se hvad du IKKE kan få fradrag for
» Det skal du huske når du skal benytte fradraget
» Spørgsmål og svar om håndværkerfradraget

Få det bedste tilbud - sådan gør du

Vi anbefaler at du indhenter minimum 3-4 tilbud på din renovering . Vi anbefaler at du får 3 tilbud via fx 3byggetilbud.dk, så får du en større sikkerhed for at prisen er den rigtige.

3byggetilbud.dk har formidlet mere end 400.000 byggerelaterede opgaver siden 2000 og er derfor en solid og kompetent virksomhed til at hjælpe dig videre med at indhente tilbud på din opgave.

Det er en lynhurtig og yderst effektiv måde at indhente tilbud - og så er det 100% uforpligtende og gratis. Se videoen herunder - så er du klar til at indhente 3 tilbud!

Bestil 3 tilbud - Gratis!

Vælg det helt rigtige tilbud

Når du skal vælge blandt de tilbud du har fået ind ad døren, skal du nøje overveje hvilket tilbud du ønsker at takke ja til.
Det billigste er ikke altid det bedste. Herunder har vi listet de punkter du skal overveje inden du vælger:Er detaljeringsgraden af tilbuddet høj?
Står det klart hvad opgaven går ud på når du læser tilbuddet?
Hvor god var din dialog med håndværkeren i tilbudsprocessen?
Hvordan er tidsplanen for projektet og passer planen med din egne planer?
Hvor længe har virksomheden eksisteret?
Er virksomheden medlem af nogen garantiordninger, som sikrer dig som kunde?
Er prisen markant billigere end de andre tilbud, skal du sikre dig at detaljeringsgraden af tilbuddet er ekstra god, således du er sikker på at du får det du gerne vil have?

Du kan vælge at supplere de 3 byggetilbud med et tilbud fra en lokal eller bekendt håndværker. Så har du allerede erfaringen fra dialogerne med andre håndværkere, som vil gøre det let at bede om en meget konkret tilbud fra din lokale eller bekendte håndværker.

Bestil 3 tilbud - Gratis!

Regeringen pustet liv i håndværkerfradraget igen, for at skabe nye arbejdspladser og ikke mindst energirenovering af de danske boliger, samt for at mindske sort arbejde i branchen. Flere personer har henvendt sig til os, med spørgsmålet om de på en eller anden måde kunne få fradraget alligevel, selvom arbejdet skulle udføres i 2015 - det er nu blevet muligt. Genindførelsen af håndværkerfradraget er derfor særligt gode nyheder for alle dem som allerede havde planlagt arbejdet, eller allerede har igangsat renovering, havearbejde, hushjælp mv.

0 spørgsmål og svar om håndværkerfradraget

Herunder er oplistet de mest relevante spørgsmål og svar angående håndværkerfradraget generelt. Spørgsmålene er stillet af de besøgende på haandværkerfradrag.dk og vi har forsøgt at give et så kvalificeret svar som muligt, ud fra de få regler og den lovgivning der er til stedet på området. Hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker et bindende svar, anbefaler vi, at du kontakter SKAT.


Andre har også søgt efter følgende emner:

sommerhuse1053 faskine1042 gasfyr1024 tag1015 Toilet970 Kloak938 udestue934 frist918 varmepumpe913 kloakering910 fliser907 nybyg902 udskiftning af tagrender897 vvs897 el895 tilbygning894 solceller888 hegn880 maling udvendig875 fordeling af fradrag873 skorsten862 lejer856 elektriker847 hvor meget843 badeværelse835 loft835 Garage835 maler833 isolering833


Det kan du få skattefradrag for gennem håndværkerfradraget i 2023

Det er muligt at få fradrag for en lang række håndværksydelser og serviceydelser i 2023 og frem. Klik på de forskellige kategorier herunder for at få mere information om de forskellige områder med fradrag.


Håndværkerfradrag for energirenovering - vinduer, isolering, varmestyring mm.
Gennem håndværkerfradraget gives der fradrag for en lang række energiforbedrende tiltag. Læs mere
Håndværkerfradrag for solfangere, jordvarme, stikledning, ventialtion og meget andet
Energiforsyningen til boligen er et område hvor der er mange penge at spare. Læs mere
Håndværkerfradrag for maler, radonsikring og fjernelse af brændeovne
Udvendigt malerarbejde er med i håndværkerfradraget, men dog med en begrænsning Læs mere
Håndværkerfradrag for kloak, dræn, faskiner, nedsivning, højtvandslukkere og meget andet
I de seneste år har vi oplevet skybrud og vejr, som går klimasikring mere og mere relevant. Læs mere
Håndværkerfradrag for rengøring
Med håndværkerfradraget kan du få skattefradrag for både den daglige og ugentlige rengøring Læs mere
Håndværkerfradrag for vinduespudsning
Du kan benytte dig af at få pudset dine vinduer både inde og ude. Læs mere
Håndværkerfradrag for havearbejde
Ser du havearbejdet som noget der bare skal overståes, eller har du simpelthen ikke tiden til at holde haven ved lige Læs mere
Håndværkerfradrag for børnepasning
Det er muligt at få skattefradrag for børnepasning og babysitting i hjemmet. Læs mere
Håndværkerfradrag for tyverialarmer
Det er nu muligt at få fradrag for installation af tyverialarm, så du kan sikre dit hjem mod ubudne gæster Læs mere
Håndværkerfradrag for bredbånd
Installationen kan ofte være en omkostelig affære og derfor kan der spares mange penge ved at få det udført med fradrag. Læs mere

Udfasning af håndværkerfradraget

Udfases delvist pr. 1. april 2022

NYTHåndværkerfradraget udfases, men fradrag for serviceydelser fortsættes.

Indberet håndværkerfradrag til SKAT

Indberetning til SKAT

ÅrligtDu skal indberette årligt. Husk at gemme modtagne fakturaer.

Renovering med et grønt perspektiv er fradragsberettiget

Se alle fradrag

HåndværkerServiceDet er mulig at få fradrag for en lang række håndværksydelser og serviceydelser i 2020 og frem. Se den fulde liste her.

Energirenovering med håndværkerfradrag

Energirenovering

IsoleringVinduerVarmeEnergirenovering er noget af det meste søgte om håndværkerfradraget.